Wij voorzien Nederlandse huishoudens van stroom sinds 2018.

 

Voorzie uw huis van stroom,

 

op uw manier.

Wat is steenmarterpreventie

We noemen het steenmarterpreventie, maar ook wel vogelschroot, vogelpreventie,vogelrok,vogelwering of solarpreventie. Het zijn aluminium stroken met vingers die voorkomen dat vogels en steenmarters onder de panelen kruipen. Daarmee voorkomen we schade (doorknagen) van kabels onder de panelen. Waar nesten van vogels vanaf een afstandje nog wel zichtbaar zijn is dat met aangevreten kabels niet het geval. Tijdens een regenbui kan dan ineens de aardlek-schakelaar uitschakelen zonder duidelijk aanwijsbare reden.

Vogelnesten onder zonnepanelen

Ook nesten kunnen schade veroorzaken. Er ontstaat extra warmte op de plek waar nesten zitten. Daar kan dan ook zoveel warmte ontstaan dat het paneel zijn warmte niet meer kwijt kan. Met alle gevolgen van dien.

brandbare stoffen in nesten

Bovendien zijn nesten gemaakt met allerlei brandbare materialen, zoals takjes, karton, plastic en papier. Door de hoge temperaturen onder de panelen zijn dit stoffen die gemakkelijk in brand kunnen vliegen.

en dan ook nog de ontlasting op de panelen

Omdat de vogels onder de panelen zitten, vliegen ze er ook van en naar toe. Tijdens deze momenten laten ze ook regelmatig wat “vallen” . Zuren in de ontlasting vreet de beschermende coating van de panelen aan. Bovendien zorgen deze vlekken voor een verminderde opbrengst van de panelen. Dat kan wel oplopen tot 10% van het totaalvermogen. Wij adviseren onze klanten dan ook altijd om de preventie aan te leggen. Als dit financieel niet mogelijk is moer er regelmatig onderhoud gepleegd worden. Dat kan met één van onze service contracten.